Bakanlığımız
ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği arasında imzalanan protokol
gereği; sütün üretimi, toplanması,
depolanması ve nakliyesinde çalışanlara yönelik ‘Süt Hijyeni’ konusunda düzenlenen
eğitimlerin ilk etabı 06-08 Haziran tarihleri arasında Tefenni ilçesinde
gerçekleştirilmiştir.
Yoğun
katılımın sağlandığı eğitimde, katılımcılara mevzuat, genel hijyen kuralları,
sütte bozulmaya neden olan faktörler, çiğ süt kriterleri, süt toplama merkezleri
onay prosedürleri, uygunsuzluk durumunda yapılacak işlemler ve HACCP kapsamında
tutulacak formlar ile ilgili bilgi verilmiştir. Eğitim kapsamında kursiyerlerle
birlikte çiğ süt üretimi yapan bir çiftlikte süt sağım işlemleri izlenerek
değerlendirmesi yapılmıştır.
Eğitim
sonunda kursiyerlerle bir anket çalışması yürütülmüş ve konu hakkındaki
görüşleri alınmıştır. Eğitim
sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere Tefenni
Kaymakamı Sayın İlker EKER ve İl Müdürümüz
Oktay DARCAN tarafından sertifikaları ve hediyeleri verilmiştir.
İl Müdürümüz Oktay DARCAN; düzenlenen süt
hijyeni eğitiminin İlimiz süt üretimine olumlu katkıları olmasını ve
kursiyerlerimizin aldıkları bilgileri süt üretiminin her aşamasında ve gündelik
hayatlarında uygulamaları sayesinde önümüzdeki dönemde süte kalite bazlı
verilecek desteklemelere hazır olmalarını isteyerek tüm üreticilere bol
kazançlar temennisinde bulunmuştur.