Onuncu Kalkınma Planı Sağlıklı Yaşam ve
Hareketlilik Programı Eylem Planı kapsamında, Bakanlığımız sorrumluluğunda
yrütülmekte olan “Gıda Güvenilirliğinin Artırılması Bileşeni” çerçevesinde,
birincil üretim dahil, gıda arz zincirinde yer alan üreticilerin gıda
güvenirliğine dair bilgilendirilmesi, bilinçlendirikmesi ve farkındalık
oluşturulması çalışmaları gereği ‘Süt
Hijyeni’ konusunda 19-21 Temmuz tarihleri arasında Çavdır İlçesi Küçükalan
Köyü’ne eğitim düzenlenmiştir.
Yoğun katılımın sağlandığı eğitimde,
katılımcılara mevzuat, genel hijyen kuralları, sütte bozulmaya neden olan
faktörler, çiğ süt kriterleri, süt toplama merkezleri ilgili bilgi verilmiştir.
Eğitim sonunda kursiyerlerle bir anket
çalışması yürütülmüş ve konu hakkındaki görüşleri alınmıştır. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan
kursiyerlere Çavdır Kaymakamı Sayın Abdullah ŞAHİN
ve İl Müdürümüz Oktay DARCAN tarafından
sertifikaları ve hediyeleri verilmiştir.
İl Müdürümüz Oktay DARCAN; düzenlenen süt
hijyeni eğitiminin İlimiz süt üretimine olumlu katkıları olmasını ve
kursiyerlerimizin aldıkları bilgileri süt üretiminin her aşamasında ve gündelik
hayatlarında uygulamaları sayesinde önümüzdeki dönemde süte kalite bazlı
verilecek desteklemelere hazır olmalarını isteyerek tüm üreticilere bol
kazançlar temennisinde bulunmuş, ayrıca katılımcıların büyük çoğunluğunun süt
üretiminde gizli kahramanlar olan kadın üreticilerden olmasından dolayı duyduğu
mutluluğu dile getirmiştir.