Onuncu Kalkınma Planı Sağlıklı Yaşam ve
Hareketlilik Programı Eylem Planı kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakalığınca yürütülmekte
olan “Gıda Güvenilirliğinin Artırılması Bileşeni” çerçevesinde, birincil üretim
dahil, gıda arz zincirinde yer alan üreticilerin gıda güvenirliğine dair bilgilendirilmesi,
bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması çalışmaları gereği ‘Süt Hijyeni’ konusunda 21-23 Ağustos
tarihleri arasında Çeltikçi İlçe Müdürlüğü ve Çeltikçi Halk Eğitim Müdürlüğü
ile birlikte eğitim düzenlendi.Yoğun katılımın sağlandığı eğitimde,
katılımcılara mevzuat, genel hijyen kuralları, sütte bozulmaya neden olan
faktörler, çiğ süt kriterleri, süt toplama merkezleri ilgili bilgi verilmiştir.
Eğitim
sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere Çeltikçi
Kaymakamı Can ATAK, İl Müdürü Oktay DARCAN ve Çeltikçi İlçe Müdürü
Hüseyin TORUN tarafından sertifikaları teslim edildi.Sertifika töreninde düzenlenen süt
hijyeni eğitiminin İlimiz süt üretimine olumlu katkılarda bulunması ve üreticilerimizin önümüzdeki
dönemde süte kalite bazlı verilecek desteklemelere hazır olmaları belirtildi.