16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında İlimizde faaliyet
gösteren Gıda İşletmelerine eğitim verildi. Birleşmiş
Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya
Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema
çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, küresel anlamda büyük
önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekilmektedir. Bu yılki tema; “İklim
değişiyor, o halde gıda ve tarım da değişmeli” olarak belirlenmiştir.
İl müdürlüğümüzce yapılan program
kapsamında; ilimizde faaliyet gösteren gıda işletmelerine gıda güvenilirliği
konularında bilgi verildi. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen bilgilendirme
toplantısının ilki; “Fırınlar ve Unlu Mamuller Üreten işletmeler”, ikincisi
ise; “Toplu Tüketim İşletmeleri” için düzenlendi. Toplam 81 kişinin katılımı
ile gerçekleşen toplantılarda; gıda mevzuatı, gıda hijyeni ve gıda israfı
konuları üzerinde durularak, denetimler sırasında işletmelerde nelere dikkat
edildiği anlatıldı. Soru cevap bölümü ile toplantılar tamamlandı.